Sunday, October 9, 2016

My second pregnancy.. good luck for me..

Assalamualaikum semua,

just a quick update to reader,
blog bersarang labah tak hengat...
today im already 13 weeks of my pregnancy,
next week i can say bye-bye to my first trimester,

the journey is very the same with the first pregnancy,
but still i think i have forgotten everything yang nausea and vomitting,
this second experience help me to remember the first i went through,
to  have the second caliph, i tell you its not easy but we'd will love the end result of course..

i will welcome her/him with my big arm,
i pray to Allah some ease, and hope Allah will blessed the journey...

Sesi: mengumpat!
we always feel people might understand our pregnancy condition,
but the truth is not everyone is,
dont let them know your are weak,
including our boss,
your are here in the office , doing your work as usual,
let them amaze how strong youre...
good luck to me,
series of me being super strong women... hahhahhahhahah...

thanks to kurma+kismis+asam + entertainment from jango owh my fav song


Monday, April 25, 2016

life cant beat me down..


hello there people, hows yall doing??
ok x?
x ok, sama larr...

been so long not updating my blog.. i do miss you..
this is the platform that i will write and telling things about other people yang x gain dosa...
bcoz,
i dont mention names...
hahhahahahahha....

my baby is doing  good with all those 'perangai' and 'kerenah',
im not jobless and can shopping till i drop,
i had a husband which so annoying   still with me no matter what,
life is ok.... hahahahaha ok jer...

but deep down inside me i am really feeling ,
can we pause a bit,
time run so fast,
i cant catch anything,
i cant completely barely do everything,
im not perfect,
and it makes me feels very bad ...
but my husband keep telling me ...
ayang buat je la yang termampu....

my husband, 
my fighting friend,
i feel want to punch him in the face,
but after all his all i have..hahaha...

i do want to cry sometimes with no reason...
i want to dream big,
i want to leave my comfort zone,
i want to step ahead,
i want to be better than anyone else,
i want to learn more,
i want to be better than yesterday...
my progressing speed is like ... tet tet...tet...tet....

hahahahahaa,
again im not perfect !!!
let me be the way i am je larr....
if anyone demand me more, i wish i can shoot them in the face..
or tell him/her bad words ,
evil laughhh....


we work harder and always try our best..the best i can like my baby nak tateh..now he can walk already.... dahhh






velanja gambo bertuah mak , ok...

Thursday, September 3, 2015

Happy Days!! Oh la la la..

Salam semua,

Lama mak tak bersiaran,
sebelum mak memulakan sesi bebelan dan merapuss raban mak...
Syukur ke hadrat Allah dengan segala nikmat kesihatan dan rezeki yang melimpah ruah..
Alhamdulillah..

Mak nak kongsi rahsia mak ni,
kau tengok tajuk mak kat atas tue..
gaya macam aku lah orang paling happy kan...
aku nak canang satu dunia aku happy gila lah...
takde lah, setiap hari biasa2 sahaja bagi mak..
setiap hari ade turun naik...
sama sahaja...
bagi mak sekiranya dalam satu hari tiada problem yang besar berlaku maknanya
Alhamdulillah lah, mak jalani esok hari pula...

aku pun tak tahu nak cerita ape sebenarnya..KAH3..
ketandusan idea...muahaha

 Pernah tak kita JELES dengan si fulan tu...
keje gaji beso, banyak duit dia..seronok jadik dia..
boleh shopping sakan takyah fikir pasal duit...

Pernah tak kita JELES dengan orang tu,
bes nye senang betul dia nak dapat anak..
kawen je tros bunting pelamin...
takyah susah2 buat rawatan macam aku abiskan duit...

REZEKI orang lain-lain...
yang penting usaha..

Dulu aku jeles dengan orang tu , dengan orang ni..
Orang tu kaya banyak duit,
aku gaji ciput..
Orang tu senang dapat anak,
aku dah kawen lama tak mengandung-ngandung...

Hoii..meh sini aku cerita habak kat korang,
semua tu aku dah DAPAT...
aku bukan nak berlagak tau kat sini...
bila kau dah pegang duit banyak pun still kau rase tak cukup..
HaHaHaHa,
kata kita ni manusia..
dugaan tetap ada...
BESO periuk nasik dia besar lah KERAK nyerr.. 
ni kata senior aku..
memang BETOL pun..
aku pun tak rasa aku kaya...
even KITAORANG ni sebulan campur 2 orang punya salary dah 5 angka...
aku pun tak tau p mana... HaHaHaHa..

Hoii..meh sini aku cerita pasal anak pulak,
dulu sibuk aku sedih xde anak..
kata mak aku, nape ko nak sibuk sedih..
kool sudah, dapat lambat ke cepat ..dapat..dapat..
memang betul dapat..
Alhamdulillah..
dapat anak ni orang nampak ..BEST nye..comel nye anak dia...
aku pun teringin jugak..
TAPI orang yang melalui nyer tu...
macam2 dugaan..
BEZA nyer orang yang susah dapat anak nihh..
lebih appreciate anak dia,
susah aku nak dapat kan kau nak,
takpe la ko melalak pun aku sabar je la,
kau nak meragam macam mana pn,
ni pun untung Allah kasik pinjam , 
mak tak sanggup if kalu kau apa2 nak..
tunggu kat spital pun mak sanggup..
naik ambulance pun naik ambulance lah..
dodoi kau sampai nak tercabut lutut pun mak sanggup..
berabis duit pun xpe...
SEE... setiap perkara ade PENGORBANAN...

aku ulang lagi, setiap benda perlukan PENGORBANAN
aku nak dapat jadik macam ni aku lalui MAKIAN orang,
TETAP aku sabar,
aku kata pada diri sendiri, REZEKI Allah yang bagi bukan manusia,
aku mula dari bawah, jadik IT executive cabok..
dalam bahse paso nye KULI IT jer..
sume aku buat,
kata orang MULTITASK,
kompeni kecik jer kan,
aku betulkan printer,buat photocopy, betulkan komputer, buat keje admin, jadik receptionist..
macam2 lah..ye lah memang kuli..
rezeki Allah taala...sampai lah aku sekarang..
tapi aku rase pengalaman aku dulu yang jadik kan aku yang sekarang..
setiap ilmu tu aku ambik , walaupun ilmu nak pakai mesin photostat..aku x malu jadik KULI..
eh aku dah naik skunk pun..aku STILL ade lah seorang kuli..
BAIK BOS..walaupun dalam hati marah ..

Percayalah TIPS untuk berjaya..ko kene melangkah merasa pengalaman orang lain..
manis sebenarnya rasa susah nih..
no satu kalu kau nak berjaya,
ko baca macam mana orang tu berjaya..
pendek kata kau bace SUCCESS STORY dia..
ko banyak baca macam mana orang tu berjaya..
pelan2 kau kayuh..

kau tak dapat semua dapat 5% dari kejayaan orang tu pun ALHAMDULILLAH.. 
beb skunk kau taip je kat GOOGLE,
macam2 ko boleh dapat.. baca blog orang..
paling penting jangan TAKUT mencuba.. 

orang kata setiap hari mesti ade PROGRESS,
no satu jangan takut nak jumpa orang,
takut orang mengata kau kerr,
lagi kau jumpa orang lagi kau dapat INPUT,
dari cacian maki orang tu..kau amik untuk MOTIVASI diri kau,
kata pada diri, OHHH kau mengata aku yerr...OHH kau cabar aku yerr..
ingat kau SORANG JE HEBAT.. KAU SORANG JE BOLEH BUAT HANAKKK...
AKU PUN BOLEH LAHHH...PENDEK(ni aku panggil musuh ketat aku, pendek KAHH3)!!!

PASTU ko buat je lah apa saja untuk dapatkan apa yang kau nak..
ye aku ULANG buat lah APA SAHAJA!!

Maksud aku:
contoh masa aku nak dapat danial tu dari start aku kawen sampai 2014..
aku dari seorang PENAKUT nak potong2 , cucuk2..
aku sanggup sume tau..yang penting aku dapat anak..
dan Alhamdulillah Allah kesian kat aku ni..bagi la jugak kat aku seorang anak..
besar nikmat mu Ya Allah..

Ya Allah, aku bagitahu kat korang,
senang je nak berjaya,
ORANG LAIN BOLEH TAKKAN AKU TAK BOLEH!!!!!!
JERIT LA NAK JERIT PUN!!!...
BANGUN BUKAK PINTU RUMAH...
LANGKAH LA KE DEPAN..

masa kau nak maju tu..
niat nak kene baik..
Ya Allah, bantu lah hamba mu yang lemah ni..
kesian kan aku Ya Allah,
ingat Allah,
semua kejayaan Allah yang bagi..
aku tak tipu weyhh..
aku ni xde apa yang special..
bukan hebat sangat..
cakap orang putih pun terabur..
kalu ko kenal aku..
nampak macam keje kerani jerr..
bukan hebat sangat..
tapi aku sebenarnya keje ADA-ADA..
aku pun tak rasa aku ni tau apa2..
tapi Allah nak bagi aku REZEKI macam ni..
tak tahu sampai bila..
so setiap hari,aku Alhamdulillah sahaja kalu xde problem besar..

sekian itu saja bebelan dan merapu mak..
penat baca kan NTAH HAPA APA NTAH AKU NIH..

salah silap mintak ampun,
kalu tersalah taip...hehehe..
itu je..
dah nak pergi pummpp...









Monday, June 15, 2015

Keje tempat baru

Salam,

yippie i dah ke tempat keje,
environment biasa2 jer,
workload tak tahu lagi,
yang penting dekat kot dengan rumah..
hohoho..
k bai!

Friday, April 10, 2015

Allah rindunya boolat mak..

Salam,

Lately sejak jadik seorang mak ni,
ingatan nye asik ke anak jer,
penuh henpon ngan gambar anak,

meh share pengalaman mak masa ngandungkan kau nak,
muntah takyah cerita perit nye,
tapi kejap je sampai 4 bulan je,
pastu selera mak naik mencanak,
paling tak best cuma nak bawak perut jer,
lain sume Alhamdulillah Allah bagi mudah jer,
macam kata Atok kau , 
susah2 nanti keluar nye insyaAllah comel,
Alhamdulillah betul kata Atok kau dik,

InsyaAllah, Allah akan perkenankan doa kita tiap hari,
kurniakan kami semua zuriat yang soleh n solehah,
Yakinlah dengan rezeki itu..




Tuesday, April 7, 2015

Kisah Botol Danial Part 2

Salam,

pergghh,
aku rasa nak tumbuk diri sendiri jer,
ye lah macam bangang jer..

ok cita nye semalam aku amik lah Danial,
teacher dia datang cakap nape aku tak bekalkan botol Avent puting tetek tu,
eh, aku dah tervangang-vangang,
nape teacher?
kisah nye botol pigeon yang aku bagi tu dia tak mahu,
adui nak terbalik kusi aku dengar,
dah nye anak aku minum susu pakai sudu,
teacher suapkan sebab kesian,
alahai anak ku,
dia minum sebotol lebih sikit jer..
patut la semalam aku makan teringat Danial ape boolat mak buat,
makan ke idak,
rini aku bawakkan botol Avent,

aku tak sempat ag nak p carikkan botol pigeon wide neck so tawakkal jer,
ni aku hapdate blog sambil minum horlick sebab susu rini dapat 5 oz,
huhu, xley jadik ni semalam dapat 8 oz...

Ya Allah murahkan rezeki Danial,
cukupkan susu untuk Danial,
Kenyangkan perut Danial ....
Aminn..

Monday, April 6, 2015

Kisah botol danial part 1

Salam,

hahaha tak menahan,
ada part 1 ag,
aku tak tahu sampai part bape,

adui tadi aku makan lunch kat chicken rice shop,
hai mahal kot,
dah la naik harga , kene GST,
siot tol, malas aku nk tengok resit,
buat sakit ati jer,

berbalik pada kisah danial,
tengah aku sehe nak abiskan nasik aku,
aku teringatkan danial,
minum susu ke dak budak boolat tu,
ni la mula touching,
ikutkan hati aku nak je buat,
operasi mengejut amik Danial,
terjah Teacher tengah buat ape,
tapi kang nyampah lak teacher ngan aku..

aduhai sedih weyh..sedih.. sedih..
kalu ikut hati rase nak bela anak sendiri jer,
ye la nak dapat bukan nye senang,
nak pulak dengar pasal cerita kecuaian Taska@pengasuh,
adei, minta jauh la..Allah selamatkan lah danial mak ni,

sebab kewangan tak mengijinkan,
terpakse la mak heret badan ke opis,
demi sesuap nasik...

lari tajuk abis,
kan aku ade cita anak aku tak nak botol kat SINI,
tetiba malam tadi,
apaknye buat ayat yang merisaukan aku sampai skunk,
"Ayang, jangan2 anak kita ni tak minum susu pun kat Taska",
mana taknya aku letak seciput je susu kat botol avent tu tetap tak abis,
siap prot dia masuk angin tertelan angin sekali,
adui aku pun macam ade betul jugak kata apaknye,
aku amik2 dia, laju je mulut dia bukak...
ni yang nak banjir balik kat mata ni,
adui berdosa nye aku,

pastu aku tepon mak haku,
mak aku kata if dia tak nangis2 x henti or nampak lemah,
ok la kot, adui sedih arr..

pagi tadi aku bekalkan botol lain ,
botol brand pigeon,
puting dia memang super lembut,
malam tadi aku try sua,
sebab dia mamai,
dia tak pasan aku yang kasik,
selalu apak yang sua,
apaknye demam lak x sihat,
dia tangkap hoi, suka aku macam nak lompat bintang,

oh aku repeat pagi tadi ,
sebab dia tak mamai,
dia nampak la aku yang sua,
dia tak mahu weyh,
adui, dia pandang aku pastu dia nangis,
nak air... nak air.. nak air..
alamak banjir ag,
aku x sampai ati weyh..
aku cecepat kasik nenen jer, 
alahai kesian nye kau nak...
masaalah nye dia nangis macam dah nak cakap,
aku tak tahu la perasaan aku je k, tapi bunyik nye gitu ler..

balik ni aku nak tanye teacher,
danial dah boleh botol x..?

ni rupa botolnye..




 
Little monster, where are you? Blogger Template by Ipietoon Blogger Template